Leden electorale subcommissie van beroep afgetreden

Twee van de vier leden van de 'electorale subcommissie van beroep' zijn afgetreden uit protest tegen de vernietiging van een besluit van de subcommissie door de leider van de OVSE-missie, Robert Frowick.

De subcommissie, de juridische arm van de OVSE in Bosnië, had aanstoot genomen aan het gebruik van affiches met het portret van de wegens oorlogsmisdaden gezochte Radovan KaradEÉc door zijn partij, de SDS, in Pale. De commissie schrapte daarom de SDS uit de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Pale.Frowick vernietigde het besluit met het oog op de veiligheid van het OVSE-personeel in Pale. Twee van de vier rechters van de subcommissie traden gisteren uit protest af, omdat Frowicks besluit “de integriteit van de verkiezingen aantast”. (Reuter, AFP)