Jong talent

Foto: Angela Schijf (1979) en Cas Jansen (1977) spelen in Goede Tijden Slechte Tijden broer en zus. Hun personages hebben er inmiddels een incestueuze relatie op zitten. Ze hebben elkaar ontmaagd. De scènes veroorzaakten een golf van verontwaardiging in den lande. Vooral bezorgde ouders spuwden vuur.

Incest zou geen gepaste kost zijn voor de tere kinderzieltjes van hun peuters en kleuters. Schijf kan er kort over zijn. Zij vindt GTST ongeschikt voor jonge kinderen. “Twaalf jaar lijkt me de minimale leeftijdsgrens. Mislukte liefdes, verkrachtingen, moord en doodslag komen er namelijk ook in voor. Daar is het een soap voor. Kinderen van vier hebben nog niet door dat het één groot sprookje is wat we hier allemaal doen.” (Foto NRC Handelsblad, Leo van Velzen)

Europa Cup II: Roda JC - Hapoel Beer-Sheva. Rechtstreeks verslag van deze voetbalwedstrijd. SBS6, 20.25-22.30u.