Giorgio Strehler keert terug naar Piccolo Teatro

MILAAN, 18 SEPT. De beroemde regisseur Giorgio Strehler is benoemd tot artistiek leider van het Piccolo Teatro in Milaan. De oprichter en ex-directeur van het theater nam in 1996 ontslag en liet in juni nog weten alle medewerking met het theater te hebben gestopt uit protest tegen wat hij noemde de 'onbereidheid van de gemeente Milaan het theater een nieuwe impuls te geven'.

Op voorspraak van de huidige directeur, de Franse ex-minister van cultuur Jack Lang, heeft de raad van bestuur van het theater Strehler nu een nieuwe functie aangeboden.

Giorgio Strehler (76) gaat in het komende seizoen twee voorstellingen regisseren: Mozarts Cosi fan tutte en Goldoni's Mémoires.

Het Piccolo Teatro, dat dit jaar 50 jaar bestaat, kampt met een schuld van ongeveer 3 miljoen gulden. Met de verkoop van de televisierechten van Cosi fan tutte hoopt het theater dit tekort gedeeltelijk op te heffen. Begin oktober maakt Jack Lang de volledige programmering van komend seizoen bekend.(AFP)