Voetbalstrijd op leven en dood eindigt onbeslist

ROTTERDAM, 17 SEPT. De atmosfeer op Celtic Park in Glasgow was met 50.000 toeschouwers adembenemend. Celtic-Liverpool was gisteren niet zo maar een duel, maar een strijd op leven en dood tussen de eeuwenoude rivalen, de Schotten en de Engelsen. Een winnaar leverde het enerverende duel in de eerste ronde van het UEFA-Cuptoernooi niet op (2-2) en met de return over twee weken op Anfield Road in het vooruitzicht lijken de Engelsen de meeste kans te maken op de volgende ronde.

De ploegen waren gisteravond aan elkaar gewaagd. Liverpool kwam al na zes minuten op 1-0 door een treffer van Owen. Celtic, de ploeg van trainer Wim Jansen, viel daarna driftig aan. De Schotse club kreeg kansen, maar kwam pas in de 53ste minuut naast Liverpool door McNamara. Celtic bleef na de gelijkmaker op de aanval spelen en kwam een kwartier voor tijd verdiend op voorsprong. Donnolly benutte een strafschop. In de laatste seconden maakte McManaman na een solo door de Schotse defensie alsnog de gelijkmaker voor de Engelsen.

Schalke 04 begon het nieuwe Europese seizoen voorspoedig. In Gelsenkirchen won de bekerhouder door doelpunten van de Belg Goossens met 2-0 van het gerenommeerde Hajduk Split uit Kroatië. Met de Belgische clubs ging het gisteren minder goed. Club Brugge verloor in Israel met 2-1 van Beitar Jeruzalem, het Oostenrijkse Salzburg was met 4-3 te sterk voor Anderlecht. Beide ploegen houden met de thuiswedstrijd nog voor de boeg echter uitzicht op de volgende ronde.

Voor Moeskroen zal dat moeilijker worden. De Europese debutant verloor thuis met 2-0 van FC Metz, de koploper in de Franse competitie. Geen van de zeven Franse vertegenwoordigers in het toernooi verloor gisteravond. Auxerre maakte de meeste indruk door in Spanje Deportivo la Coruna te verslaan, 2-1.