Student stikt na drankfestijn in Groningen

ROTTERDAM, 17 SEPT. Een 18-jarige student is gistermorgen dood aangetroffen in een studentenhuis in Groningen. Na een welkomstfeest op maandagavond kreeg de jongen in zijn slaap een epileptische aanval. Hij is vervolgens gestikt.

De jongen, afkomstig uit Rotterdam, had met een aantal huisgenoten gevierd dat hij een kamer in het huis had gekregen. Daarbij is een aanzienlijke hoeveelheid drank genuttigd. De politie zal nader onderzoek instellen.

Volgens de politie in Groningen zou de eerstejaars student een liter jenever hebben gedronken. Het was de bedoeling dat de Rotterdammer de drank vervolgens zou uitbraken, maar pogingen daartoe leidden tot niets. De jongen is vervolgens naar bed gegaan. Volgens de politie werd hij in de gaten gehouden door andere bewoners van het huis. Gistermorgen om elf uur werd de jongen dood gevonden. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat hij een epileptische aanval heeft gehad en is gestikt in zijn kussen. Onduidelijk is welke invloed het drankgebruik had op de doodsoorzaak.

De overleden student was lid van het Groningse studentencorps Vindicat atque Polit en zou gaan wonen in een huis waar meerdere leden van de vereniging een kamer hebben. Volgens S. Egels, rector van de senaat van het corps, was er op maandag “een welkomstfeest” in het huis. “Er is alcohol gedronken, maar ik heb van de jongens die in het huis waren begrepen dat er absoluut geen sprake was van dwang. Ook was het niet zo dat de jongen niet in het huis zou mogen wonen als hij niet zou drinken”, aldus Egels.

De studentenvereniging heeft gisteren zogenoemde corpsrouw afgekondigd. Alle activiteiten van de vereniging liggen stil. De vlag op de sociëteit aan de Grote Markt in Groningen hangt half stok en een musical die gisteravond zou worden uitgevoerd door eerstejaars studenten is afgelast. Tot de begrafenis van de jongen wordt in de sociëteit geen alcohol geschonken.