Saddam voegt zich bij beroemde zwemmers

BAGDAD, 17 SEPT. De Iraakse president Saddam Hussein heeft gisteren maar liefst drie maal de rivier de Tigris overgezwommen. Daarmee volgde de 60-jarige dictator het voorbeeld van andere beroemde leiders die, op gevorderde leeftijd, de onweerstaanbare aandrang hadden om hun levenskracht te bewijzen door middel van een aansprekende zwempartij. De Chinese leider Mao was de eerste in de moderne geschiedenis, hij bedwong in 1966 de Yangtze.

De eerder dit jaar overleden Chinese 'opperste leider in rust', Deng Xiaoping, werd in 1989 zwemmend gefotografeerd in de badplaats Beidahe, daarmee de buitenwereld tonend dat hij in zeer goede gezondheid verkeerde.

De Israelische premier Netanyahu hield eerder dit jaar zijn shirt aan toen hij vakantie hield aan de Middellandse Zee.

Volgens het officiële Iraakse persbureau ging Hussein gisteren te water om een zwemwedstrijd te openen. Hij legde in totaal een afstand van ongeveer 300 meter af.