Franse en Duitse PTT werken samen

ROTTERDAM, 17 SEPT. France Télécom en Deutsche T-Mobil willen in eéEÉn consortium bieden op een van de twee nieuwe licenties voor mobiele telefonie die dit jaar geveild moeten worden. Dat bevestigen goed ingelichte bronnen bij Nederlandse telecommunicatiebedrijven.

Als France Télécom en Deutsche T-Mobil, een dochter van Deutsche Telekom, gezamenlijk gaan bieden op de nieuwe licenties voor de bouw van een mobiel netwerk, onstaat met hun respectievelijke banken (ABN Amro en de Rabobank) een breed consortium waarin een groot aantal belangrijke partijen op de Nederlandse telecommarkt zijn vertegenwoordigd. Naast dit consortium heeft alleen Telfort (BT en NS) onomwonden interesse getoond, eventueel in samenwerking met andere bedrijven. Als er niet meer dan twee gegadigden zijn voor de nieuwe mobiele licenties, gaat de veiling niet door. De veilingplannen voor de nieuwe licenties - een combinatie van GSM en DCS 1800, de digitale opvolger daarvan - moeten nog worden goedgekeurd door de Eerste Kamer. Onduidelijk is of Enertel, een samenwerkingsverband van energie- en kabelbedrijven, zich zal aansluiten bij het consortium dat zich vormt. Eind vorige maand viel het consortium rond Enertel uiteen waartoe het Britse Orange en ABN Amro behoorden.