Revanche Piccoli in Ronde van Spanje

ROTTERDAM, 16 SEPT. De Italiaan Mariano Piccoli heeft gisteren de tiende etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. In de rit van 224,5 kilometer van Cordoba naar Almendralejo was de renner uit de Brescialat-ploeg in de sprint te sterk voor de Spanjaard Juan Carlos Vicario.

Het tweetal was na 44 kilometer ontsnapt en bouwde een voorsprong op van maximaal dertien minuten. Op de streep waren daarvan nog 25 seconden over. Voor Piccoli was de winst een revanche op de etappe van zaterdag. Toen moest hij in de finale zijn meerdere erkennen in de Nederlander Bart Voskamp. De Zwitser Alex Zülle behield de gele leiderstrui.

Piccoli en Vicario mochten gisteren van het peloton hun gang gaan. De twee vluchters waren volkomen ongevaarlijk voor het klassement. De Italiaan was de hoogst geplaatste op meer dan 37 minuten achterstand van de leider. Toch kreeg de lange vlucht nog bijna een voortijdig einde toen de renners van de Mapei-GB ploeg voor sprinter Svorada het tempo van het peloton gingen bepalen. De snelheid ging fors omhoog en op 34 kilometer van de eindstreep bedroeg de voorsprong van de vluchters nog vier minuten. Mapei kreeg echter te laat steun van andere ploegen om de achterstand volledig goed te maken. Svorada won wel de sprint om de derde plaats.

De Spanjaard Abraham Olano heeft gisteren in een ziekenhuis in Pamplona enige onderzoeken ondergaan naar zijn fysieke gesteldheid. De 27-jarige ex-wereldkampioen ging hiertoe over omdat hij vrijdag tijdens de zevende etappe van de Vuelta moest opgeven.