Adidas stort zich met Salomon in de wintersport

De Duitse sportartikelenfabrikant Adidas blijkt wel wat te zien in wintersport. Het concern neemt voor acht miljard franc (2,76 miljard gulden) de Franse onderneming Salomon over, een van de grote skifabrikanten.

De overeenkomst tussen de twee is al rond. De autoriteiten en de aandeelhouders moeten er nog mee instemmen.

Adidas betaalt de aandeelhouders van Salomon in contanten. De nieuwe onderneming, die onder de naam Adidas-Salomon door het leven zal gaan, is de grootste in haar soort in Europa.

Salomon is vooral bekend van alpine- en langlaufski's, maar heeft in de loop der jaren ook een marktpositie bij andere sporten opgebouwd. De helft van de omzet van 4,4 miljard franc (1,47 miljard gulden) komt inmiddels uit de verkoop van golfartikelen onder het merk Taylor Made, fietsen (Mavic) en wandelsportbenodigdheden.