Wright verbetert record Arsenal: 180 doelpunten

ROTTERDAM, 15 SEPT. Ian Wright is de nieuwe topscorer aller tijden bij Arsenal. De 33-jarige spits scoorde zaterdag drie keer tegen Bolton Wanderers, waarmee hij zijn totaal aantal treffers op 180 bracht. Het oude clubrecord stond op naam van Cliff Bastin met 178 doelpunten. De nieuwe topscorer was opgetogen na afloop: “Ik ben blij dat ik het record op Highbury heb gebroken”, zei Wright die na zijn tweede treffer een onderhemd toonde met het opschrift: Just done it, een variatie op de Just do it-slogan van de kledingsponsor van Arsenal.

Arsenal won dankzij Wright met 4-1 van Bolton Wanderers en lijkt klaar voor het UEFA-Cupduel tegen het Griekse PAOK Saloniki. Ook Manchester United en Chelsea verkeren in goede vorm voor de Europese bekerwedstrijden tegen respectievelijk Kosice en Slovan Bratislava. United versloeg West Ham United met 2-1. Keane en Scholes scoorden voor de lijstaanvoerder. Chelsea won vrij gemakkelijk van Crystal Palace: 3-0. Hughes, Leboeuf en Le Saux waren de doelpuntenmakers voor de club van manager Gullit. Bij Blackburn-Leeds (3-4) maakte Volendammer Molenaar de tweede treffer voor de bezoekers.