Voetbal Italie

In de Serie A vierde Ronaldo zijn eerste goal voor Internazionale. De Braziliaanse spits passeerde drie tegenstanders en schoot de bal met een droge knal in het vijandelijke doel. Ronaldo hielp zijn nieuwe werkgever aan een 4-2 zege op Bologna. Inter deelt de koppositie in Italië met Fiorentina, dat Bari met 3-1 versloeg. De Argentijn Batistuta scoorde twee keer.

Landskampioen Juventus, woensdag tegenstander van Feyenoord in de Champions League, verspeelde twee punten tegen AS Roma (0-0). AC Milan speelde voor de tweede keer gelijk. De formatie van trainer Capello kwam in San Siro niet verder dan 1-1 tegen Lazio Roma. Signori benutte in de blessuretijd een strafschop voor Lazio. De Fransman Ba had eerder voor de thuisclub de score geopend. Bij Milan ontbrak Bogarde in de basisopstelling. Kluivert speelde opnieuw onopvallend.

Bij Piacenza tegen Vicenza (2-3) debuteerde de 38-jarige voorstopper Vierchowod. De voormalige international speelde z'n eerste wedstrijd in de hoogste Italiaanse afdeling voor Sampdoria in 1980. Vierchowod begon zijn voetballoopbaan vijf jaar eerder bij Romanese. Hij kwam verder uit voor Como, Fiorentina, Roma, Juventus, Perugia en AC Milan.