Veel belangstelling voor Documenta

KASSEL, 15 SEPT. De tiende aflevering van de Documenta in Kassel, een van de belangrijkste manifestaties op het gebied van moderne beeldende kunst, heeft afgelopen vrijdag al het gestelde doel van een half miljoen bezoekers bereikt. De expositie duurt nog tot 28 september.

Volgens de directeur van de expositie, de Française Catherine David, betekent het hoge aantal bezoekers dat zelfs een 'veeleisend concept' dat 'niet onmiddellijk aan de publieke smaak beantwoordt' een groot publiek kan trekken.

De Documenta toont dit jaar werk van 120 kunstenaars. Het accent bij deze tiende editie ligt op fotografie en videokunst. Daarvoor is ook een site op Internet geopend (http://www.Documenta.De). De expositie kost meer 45 miljoen gulden waarvan de Duitse overheid 40 procent voor zijn rekening neemt. Sponsors dragen 1,1 miljoen gulden bij. De rest moet komen van de entreeprijzen (ongeveer 28 gulden) en de verkoop van catalogi, kaarten en souvenirs. (AFP)