Jong talent

Foto: Wendy van Dijk (1971) speurde op haar twaalfde al naar de boeven die Ad Visser gekidnapt hadden in de AVRO jeugdserie Wat jij niet ziet. En dat terwijl tv eigenlijk helemaal niet haar passie had. “Ik wilde in het ballet.”

Ze kreeg haar zin toen choreograaf Barrie Stevens haar een scholarship aanbood. Ze belandde in zijn showballet. Maar écht bekend werd ze pas later. Als de 'presentatrice met het rode jasje' van Over de Roooie ('één groot vrijgezellenfeest'). Hierin werden mensen op straat uitgedaagd ver te gaan in ruil voor duizend gulden. Zó ver, dat de SBS-top het programma schrapte wegens te hevige ranzigheid. Momenteel presenteert Van Dijk Love en Lotto Krasspektakel waarin wederom the man in the street een belangrijke rol speelt. (Foto NRC Handelsblad, Leo van Velzen)