HDM blijft leider na zege op Amsterdam

ROTTERDAM, 15 SEPT. In de nationale hockeycompetitie heeft landskampioen Amsterdam gisteren de eerste nederlaag van het seizoen moeten incasseren. Op eigen veld verloor het elftal van coach Holtman met 2-1 van HDM. De ploeg uit Den Haag verstevigde daarmee de koppositie in de hoofdklasse.

Amsterdam bezet na vier speelronden de vijfde plaats, maar heeft nog een wedstrijd tegoed aangezien het duel met SCHC van vrijdag werd gestaakt nadat het veld in Bilthoven blank kwam te staan wegens hevige regenval.

Amsterdam kwam gisteren in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van jeugdinternational Rutgers. Nog voor rust bracht topscorer De Snaijer met een rake strafcorner de stand in evenwicht. Het betekende het achtste doelpunt in vier duels voor de verdediger van HDM. International Van Pelt besliste de wedstrijd na rust in Haags voordeel.

Bloemendaal versloeg Den Bosch op eigen veld met 2-1 en dankte die zege aan een doelpunt van spits Van Wijk in de slotminuten. Hekkensluiter Oranje Zwart behaalde het eerste punt door in Eindhoven met 4-4 gelijk te spelen tegen Pinoké. Alle doelpunten van de ploeg uit Amsterdam kwamen op naam van aanvaller Van der Meer. Na rust werd hij na twee gele kaarten met een rode kaart van het veld gestuurd.

HCKZ speelde voor de vierde opeenvolgende keer gelijk. Tegen Tilburg werd het 3-3. Jeugdinternational Taekema en de Engelsman Giles benutten twee strafcorners voor de Hagenaars. Nieuwkomer Hurley verspeelde de ongeslagen status en ging in Utrecht met 3-1 onderuit tegen Kampong.

De nationale vrouwenploeg werd zaterdag wereldkampioen bij de junioren. De Nederlandse jeugdspeelsters versloegen in Zuid-Korea de leeftijdgenoten uit Australië met 2-0. Verdedigster Abbas maakte beide treffers.