Candle in the wind

Foto: LONDEN - Maar liefst 600.000 exemplaren van Elton Johns cd Candle in the wind werden afgelopen zaterdag in Groot-Brittannië verkocht, het grootste aantal dat er ooit in één dag over de toonbank ging. Elton John zong het lied een week eerder tijdens de uitvaartdienst van prinses Diana in Westminster Abbey. Door de recordverkoop kreeg de cd-single meteen een platina onderscheiding en bereikte de top van de hitlijsten.

In Nederland was de cd was binnen enkele uren uitverkocht: 125.000 mensen wisten een exemplaar te bemachtigen. De producent, Mercury records, heeft dit weekend doorgewerkt om meer dan een miljoen nieuwe exemplaren te persen. Mercury verwacht er mondiaal negen miljoen te verkopen. De opbrengst, geschat op 46 miljoen gulden, komt ten goede aan het Diana Fonds.

Hoewel Elton John met de recordverkoop artiesten als Michael Jackson en The Rolling Stones voorbijstreeft, is het niet de meest verkochte plaat ooit. Aan de top staat Bing Crosbys I'm dreaming of a White Christmas, waarvan er sinds 1942 dertig miljoen zijn verkocht. (Foto Reuter)