Aandeel Holec: 21 à 25 gulden

AMSTERDAM, 15 SEPT. De emissieprijs voor de aandelen van Holec is vastgesteld tussen de 21 en 25 gulden. Het voorlopige prospectus is vanaf vandaag beschikbaar. De inschrijvingsperiode start ook vandaag; naar verwachting sluit de periode op 23 september. De emissieprijs wordt waarschijnlijk aangekondigd op woensdag 24 september.

ABN Amro Rothschild en Union Bank of Switzerland, die de beursgang begeleiden, hebben dat bekendgemaakt.

De transactie bestaat uit een herplaatsing en uitgifte van certificaten van aandelen met beperkt stemrecht en betreft maximaal ruim 9 miljoen certificaten, waarvan 1,6 nieuw zullen worden uitgegeven. De rest is afkomstig van de bestaande aandeelhouders (UBS Capital, Cinven en de Stichting Personeel).

De Hengelose leverancier van schakelsystemen voor de elektrische energietechniek Holec keert op 24 september, na een afwezigheid van acht jaar, onder de naam Holec Holland weer terug op de Amsterdamse effectenbeurs. Holec stond tussen 1969 en 1989 ook al aan de Amsterdamse beurs genoteerd. Toen het bedrijf werd ingelijfd door de eveneens beursgenoteerde Begemann Groep, schrapte zij de notering van Holec.

Holec Holland boekte het concern een winst van 24,1 miljoen gulden op een omzet van 322,7 miljoen gulden. Het bedrijf verwacht dat het resultaat over dit jaar zes procent hoger uitvalt.