Staking in India afgeblazen

NEW DELHI, 13 SEPT. Vier miljoen werknemers van de federale overheid in India hebben een later deze maand geplande staking afgeblazen na toezeggingen van de regering de salarissen met 40 procent te verhogen. Dat hebben vakbonden in India gisteren gezegd. De regeling moet nog worden goedgekeurd door het federale kabinet. “Deze staking is van de baan”, aldus Muramal Purohit, een van de onderhandelaars namens de werknemers.

Purohit is leider van de vakbond van de spoorwegen die 1,6 miljoen werknemers vertegenwoordigt. Aan de overeenstemming die gisteren werd bereikt tussen de overheid en werknemers zijn maandenlange onderhandelingen vooraf gegaan. Een werknemer van de regering krijgt voortaan een salaris van 3,45 roepies (ongeveer twee gulden) in vergelijking met 2,54 roepies in het verleden. De toename zal de regering 1,42 miljard dollar per jaar kosten aldus het Britse dagblad The Observer, dat ambtenaren van het ministerie van financiën citeerde.