Optimisme bij Volker Wessels houdt aan

ROTTERDAM, 13 SEPT. Het aannemersconcern Volker Wessels Stevin is optimistisch. De komende tien jaar zijn de vooruitzichten voor de bouw erg goed. Steeds meer geld wordt uitgetrokken voor de bouw van huizen en de aanleg van wegen, constateerde bestuursvoorzitter A. van Baardewijk gisteren tijdens de toelichting van de halfjaarcijfers.

In de eerste zes maanden heeft het concern al uitstekend gedraaid. Net als zijn concurrenten Heijman en NBM-Amstelland eerder deze week meldde Volker een winstgroei met dubbele cijfers. Het nettoresultaat klom bij Volker 43 procent tot 52,9 miljoen gulden. De jaarwinst zal naar verwachting ongeveer 25 procent omhoog gaan. “De situatie is gunstig”, verklaarde de bestuursvoorzitter die officieel sinds 6 juni de baas is van een gefuseerde firma. Het Rotterdamse Volker Stevin en het uit Rijssen stammende Kondor Wessels zijn op die datum samengegaan.

Het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening steeg van 32,8 miljoen gulden over de eerste helft van 1996 tot 55,9 miljoen in de eerste zes maanden van 1997. Vooral de sector Bouw en Vastgoedontwikkeling deed het goed door het grote aantal opgeleverde projecten. De concernomzet bedroeg 2 miljard gulden, tegen 1,69 miljard in de eerste helft van 1996. (ANP)