Duits ministerie stelt regels voor interconnectie

BONN, 13 SEPT. Het Duitse ministerie van post en telecommunicatie heeft gisteren Deutsche Telekom in het ongelijk gesteld in een conflict over de prijzen die de telecomgigant concurrenten in rekening mag brengen voor gebruik van zijn netwerken. De Duitse telecommarkt wordt eind dit jaar geliberaliseerd. Minister Wolfgang Boetsch heeft Telekom, dat nog voor 74 procent in handen is van de staat, opgeroepen de uitspraak te accepteren.

De uitspraak was nodig omdat Deutsche Telekom en haar nieuwe concurrent Mannesmann Arcor geen overeenstemming konden bereiken over de zogenoemde interconnectietarieven die Mannesman aan Deutsche Telekom moet gaan betalen. Deutsche Telekom heeft echter laten weten dat het overweegt tegen de beslissing in beroep te gaan, in een verklaring noemde zij die “eenzijdig en concurrentievervalsend”. (AP)