Doelman Koch gaat voorlopig verder met PSV

EINDHOVEN, 13 SEPT. Een vertrek van doelman Georg Koch bij PSV is voorlopig niet aan de orde. Voorzitter Harry van Raaij sprak gisteren uitvoerig met de Duitser, die woensdag zijn plaats in het elftal moest afstaan aan Ronald Waterreus. “Hij heeft geen probleem met Advocaat, onze coach”, stelde de voorzitter gisteren.

Wel onderkende Van Raaij dat er moeilijkheden zijn gerezen rond de nieuweling die afgelopen zomer overkwam van Fortuna Düsseldorf. “Die zitten vooral in zijn verhuizing van Düsseldorf naar Nederland.” De Duitse doelman voelt zich vooral privé nog niet op zijn gemak in Brabant. Zijn vrouw zou last hebben van heimwee. Van Raaij heeft echter de indruk dat de ernst van de situatie zo links en rechts nogal opgeblazen is. “We richten ons nu op twee belangrijke wedstrijden, Feyenoord en Dinamo Kiev. Koch is daar nu ook mee bezig. Daarna praten we verder.”