Bewogen derby in Zuid-Limburg

MAASTRICHT, 13 SEPT. De kans is groot dat MVV na de derby tegen Roda JC (1-2) een straf opgelegd krijgt van de voetbalbond. Tijdens de wedstrijd deden zich gisteren onverkwikkelijke taferelen voor. Het ergst waren de beledigende spreekkoren tegen middenvelder Van der Luer, een Maastrichtenaar in dienst van Roda.

Van voor de aftrap tot na zijn wisseling in de 84ste minuut werd de oud-international massaal uitgescholden voor 'hoerenzoon'. Scheidsrechter Wegereef liet twee keer omroepen dat dit moest ophouden maar dit had een averechts effect. Roda-trainers Jol en Achterberg werden eveneens uitgescholden en bespuwd. Wegereef deelde tijdens de turbulente Limburgse derby een recordaantal kaarten uit, tien gele en twee rode kaarten. Dat was sinds de invoering van het kaartensysteem nog niet eerder gebeurd.