Steun Aruba

ORANJESTAD, 12 SEPT. Nederland heeft Aruba steun toegezegd om de economie te versterken. Nederlandse bedrijven krijgen fiscale aftrek in Nederland als ze op het eiland investeren. Eerder zegde Den Haag de Antillen soortgelijke steun toe. Aruba kan verder een beroep doen op Nederlandse groenfondsen bij het uitvoeren van milieuvriendelijke projecten.

“De criteria zijn streng. Maar de opwekking van wind-energie valt er bij voorbeeld onder en daar zou Aruba zeker van kunnen profiteren”, zei minister Voorhoeve (Antilliaanse en Arubaanse Zaken). Samen met minister Wijers (Economische Zaken) bracht hij een bezoek aan Oranjestad. Beide ministers waren onder de indruk van de gunstige ontwikkeling van de Arubaanse economie.

De voornaamste pijlers zijn nu het toerisme en de olieraffinage. Het is de bedoeling het toerisme nog verder te ontwikkelen. De regering probeert nu ook telecommunicatie en internationale dienstverlening uit te bouwen tot belangrijke inkomstenbronnen en werkverschaffers. (ANP)