Mijn paradijs

Noorderlicht 1997, Groningen, o.m. in de Der Aa-Kerk en het Centrum Beeldende Kunst, 13/9-12/10. Inl. 050 3634672, http://www.cybercomm.nl/ñnlicht. Het Cultureel Supplement nodigde een aantal Nederlandse fotografen uit om gestalte te geven aan hun Paradijs. Aan hun persoonlijke blik op, om met de dichter J.C. Bloem te spreken, 'doez'lige einders', dichtbij of veraf. De opdracht ligt in het verlengde van de Groningse Fotomanifestatie Noorderlicht, die andere, vooral buitenlandse, fotografen vroeg om een visie op het thema De Hof van Eden.

Carel van Hees: Alle cliché's omtrent het krijgen van kinderen zijn waar. Het is fantastisch om thuis te komen ....om Kim en Britt te zien, te horen, aan te raken, te knuffelen en dicht tegen ze aan te kruipen. Op 1 mei van dit jaar waren we in het bos. Wat een dag! Deze paradijsfoto draag ik op aan Joop van Tijn.