KAMEEL

De Libische leider Muammar Gaddafi heeft zijn onderdanen gewaarschuwd voor een invasie van Westerse landen. Gaddafi gaf in een lange radiotoespraak een groot aantal redenen voor het Westen om Libië te veroveren. In de eerste plaats zijn de Westerse landen jaloers op de Libische zon, zei Gaddafi.

Verder is zand een belangrijke grondstof, aldus Gadaffi, en Libië, het land waar de hoogste temperatuur ter wereld is gemeten, is rijk aan zand van zeer hoge kwaliteit. Ook de heerlijke watermeloenen die Libië ondanks het droge klimaat voortbrengt wekken de afgunst van het Westen, zo hield Gaddafi de Libiërs voor. Hetzelfde geldt voor de prachtige kust van Libië.

Ten slotte noemde Gaddafi de kameel als reden om Libië te veroveren. “De kameel is uniek omdat hij maanden zonder voedsel kan”, zei Gaddafi. “En het dier levert goede melk. Dus waarom zou je melk uit Europa importeren als je kamelenmelk hebt?”

Eerder leverde Gaddafi al een originele bijdrage aan de kilometers proza die volgden op de dood van Prinses Diana. Het tragische auto-ongeluk waarbij prinses Diana en haar vriend, de Egyptenaar Dodi Al-Fayed, omkwamen, was het gevolg van een complot waarbij de Britse geheime dienst en het Engelse koninghuis zijn betrokken, aldus de Libische leider. Diana en Al-Fayed moesten uit de weg worden geruimd, omdat de leden van het Britse koningshuis geen Arabische vader van de toekomstige Engelse koning wilden.