Fentener van Vlissingen belegt in commissionair Leemhuis & Van Loon

De familie John Fentener van Vlissingen, eigenaar van de beleggingsorganisatie Noro en aandeelhouder in energieconcern en Makro-eigenaar SHV, gaat beleggen in de Amsterdamse commissionair Leemhuis & Van Loon. De participatie van 30 procent vindt verhuld plaats. De naam van Fentener van Vlissingen moest eigenlijk liever niet worden genoemd.

De familie Fentener van Vlissingen krijgt haar belang uit handen van de Leemhuis & Van Loon-directeuren P. van Loon (52) en A. van der Reijden (40). Zij verkopen hun belang van respectievelijk 20 en 30 procent per 1 oktober. Tot verdriet van de mede-eigenaren en directeuren J. Leemhuis en J. Vermeulen. Leemhuis & Van Loon behaalt volgens Vermeulen een goed rendement. Winstcijfers geeft hij niet, maar ingewijden zeggen dat de nettowinst over de eerste zes maanden van dit jaar aanzienlijk hoger is uitgevallen dan 3 miljoen gulden.