Dirigent Levine naar München

MÜNCHEN, 12 SEPT. De Amerikaanse dirigent James Levine (54) zal hoogstwaarschijnlijk worden benoemd tot chef-dirigent van het Philharmonisch Orkest van München, als opvolger van de in 1996 overleden Sergiu Celibidache. Volgens de Münchense burgemeester Christian Ude vonden de onderhandelingen met Levine, die chef-dirigent is van de Metropolitan Opera in New York, de afgelopen weken plaats toen Levine dirigeerde in het Beierse Bayreuth.

Er moet nog overeenstemming worden bereikt over financiële zaken, maar dat zal volgens Ude geen problemen opleveren. De formele beslissing zal in oktober of november worden genomen. Als gevolg van zijn nieuwe werk in München zal Levine meer opera's in New York aan andere dirigenten overlaten. Ude: “Naast hem zullen andere goden worden getolereerd.” (AP)