Unilever koopt ijsproducent

Unilever heeft Monthelado, de tweede ijsproducent van Argentinië, overgenomen van het Amerikaanse Philip Morris. Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 95 miljoen gulden.

Unilever ziet nog grote mogelijkheden voor groei in Argentinië, in omvang de tweede ijsmarkt van Latijns-Amerika na Brazilië. Unilever was al langer op zoek naar uitbreiding van zijn ijsactiviteiten op het continent. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt.

Het Brits-Nederlandse concern is de grootste ijsproducent ter wereld en heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de ijsproductie. De totale omzet van het concern in ijs was vorig jaar opgelopen tot een kleine 10 miljard gulden op een totale omzet van 87,8 miljard gulden. In Latijns-Amerika heeft Unilever zich eerder dit jaar al versterkt door de verwerving van een meerderheidsbelang in Helados Holanda, de belangrijkste ijsproducent van Mexico.