Telefooncel

Volgens Henk van Gelder (NRC Handelsblad, 1 september) werken telefooncellen op NS-stations slechts op chip-knips en creditcards en zijn telefoonkaarten nu nutteloos. Anja de Zeeuw meldt twee dagen later dat telefoonkaarten wel werken in die cellen. Inderdaad, dat was mij ook opgevallen.

Ik moet Van Gelder bijvallen. De PTT kent twee soorten cellen, waarin slechts één bepaalde kaartsoort gebruikt kan worden. In de ene cel werkt alleen een kaart met een pijl erop in de smalle kant; in de andere de 'ouderwetse' kaart met de pijl aan de brede kant. Bijzonder vervelend als je, zoals ik, maar over één kaart beschikt. Voeg daaraan toe dat telefoontjes op stations 54 cent in plaats van 27 cent kosten en de conclusie is gerechtvaardigd dat de PTT niet uit is op dienstverlening, maar op geld verdienen. Die houding zal mede bijdragen aan het succes van de GSM's.

    • Renzo Verwer Amsterdam