Klimaat Curaçao moet beter

WILLEMSTAD, 11 SEPT. Curaçao moet het investeringsklimaat structureel verbeteren. Dat is een absolute voorwaarde om de neergaande economische spiraal te doorbreken. Dit concludeerden de deelnemers aan een deze week op Curaçao gehouden seminar. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, de Nederlandse werkgeversorganisatie VNO/NCW en Curaçao Incorporated namen aan het seminar deel.

De bedoeling was wegen aan te geven om de economische en handelsrelaties tussen de drie landen te versterken. Volgens een al eerder gelanceerd plan kunnen grondstoffen uit Suriname op Curaçao worden verwerkt in joint-venturebedrijven. VNO/NCW zorgt dan voor afzet op de Nederlandse markt. De drie organisaties tekenden dinsdag daartoe een samenwerkingsovereenkomst die voorlopig een jaar duurt. Alle deelnemers waren van oordeel dat vooral de traagwerkende bureaucratie en de hoge winstbelasting van meer dan 40 procent dienen te worden aangepakt. Maar ook de arbeidswetten vereisen flexibilisering. De Antilliaanse premier Miguel Pourier beloofde op het seminar snelle actie. (ANP)