Forse winstgroei voor France Télécom

PARIJS, 11 SEPT. France Télécom, het Franse telecommunicatieconcern, heeft zijn halfjaarresultaat met 41,3 procent opgevoerd tot 8,9 miljard Franse franc (3 miljard gulden). De omzet ging met 2,3 procent omhoog tot 76,8 miljard franc. Over twee weken krijgt het concern een notering aan de effectenbeurs in Parijs.

De Franse overheid wil eenderde van zijn aandelen France Télécom verkopen. Daarbij krijgt een belang van 20 procent beursnotering. Vanaf 22 september start de inschrijving. Op 6 oktober volgt de bekendmaking van de introductiekoers en op 20 oktober kunnen beleggers voor het eerst in het aandeel handelen. Topman Michel Bon verwacht een verruiming van het kapitaal van France Télécom in de tweede helft van 1998. Mogelijk komen de Fransen rond die tijd een kruisparticipatie met Deutsche Telekom overeen, aldus Bon. (AFP)