Automatiseerder van start in Leeuwarden

LEEUWARDEN, 11 SEPT. Automatiseringsbedrijf Inter Access uit Hilversum opent een nieuwe vestiging in Leeuwarden. Het nieuwe kantoor moet over een jaar werk bieden aan zestig mensen, en binnen drie jaar aan honderd.

Inter Access heeft Leeuwarden mede verkozen boven Groningen, aldus directeur automatisering J. Hoovenkamp, omdat de Friese hoofdstad uit het Fonds Stimulering Marktsector een kwart miljoen gulden subsidie fourneert. Bovendien kan het bedrijf in Friesland aanspraak maken op een subsidie van de provincie en Regionaal Bureau Arbeidsvoorziening (RBA) Friesland voor het opleiden van afgestudeerde HBO'ers en academici.

Inter Acces wil zich met zijn tweede landelijke vestiging in Leeuwarden meer geografisch spreiden. Volgend jaar wordt een vestiging in het zuiden geopend. Het bedrijf werd in 1980 opgericht door directeur G. Willemse en telt 400 werknemers. De omzet bedraagt ruim 51 miljoen gulden.

Burgemeester Apotheker van Leeuwarden zei gisteren blij te zijn met filiaal van Inter Access. “De komst van dit bedrijf verstevigt ons profiel als dienstenstad.” Zeventig procent van de 46.000 banen in Leeuwarden bevindt zich in de zakelijke en commerciële dienstverlening.