Gamma boekt 41 procent meer winst

Gamma Holding, producent van stoffen en technisch textiel, heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een winst geboekt van 34,9 miljoen: 41 procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het bedrijfsresultaat verbeterde met 56 procent tot 66,5 miljoen gulden.

Per aandeel ging de winst van 3,68 gulden naar 5,21. Voor een belangrijk deel valt de groei toe te schrijven aan gunstige valutakoersen en acquisities in Afrika, die vanaf de tweede helft van 1996 aan het resultaat zijn gaan bijdragen. Verder drukken de in 1996 beëindigde retailactiviteiten niet langer op het resultaat.

De omzet van de Gamma-bedrijven steeg in de eerste helft van dit jaar per saldo met een kwart tot 834,2 miljoen gulden, vergeleken met de eerste helft van 1996. De autonome omzetgroei lag op 6 procent. Voor heel 1997 verwacht Gamma aanzienlijke groei van het resultaat.