Enertel duikt onder tarieven PTT Telecom

ROTTERDAM, 10 SEPT. De nieuwe telecommaatschappij Enertel duikt onder de verlaagde internationale tarieven die PTT Telecom zijn klanten vanaf 1 oktober in rekening brengt. Vorige week kondigde PTT Telecom aan dat bellen naar het buitenland gemiddeld 25 procent goedkoper wordt.

Enertel, dat sinds 1 juli concurreert met de PTT, biedt naast een iets lager basistarief kortingen die kunnen oplopen tot veertig procent. De lagere tarieven van Enertel gaan aanstaande maandag in, twee weken eerder dan de tariefsverlaging van de PTT.

Klanten die voor meer dan honderd gulden per maand naar het buitenland bellen, krijgen bij Enertel twintig procent korting. Volgens Enertel is het internationaal bellen via toegangscode 1600 een groot succes. Sinds 1 juli heeft het bedrijf al vierduizend klanten. “Dat de PTT al binnen twee maanden zijn tarieven verlaagt, is het beste bewijs dat we ons werk goed doen”, zegt Enertel-directeur A. Ketelaars. Telecom-topman Dik ontkende overigens dat de tariefsverlaging een reactie is. (ANP)