Drentelen op het dak van een Jumbo

Foto: ROTTERDAM, 10 SEPT. Bemanningsleden van een KLM Boeing 747-400 hebben op 26 augustus op het vliegveld van Guatemala City voor een van hun collega's geposeerd op het dak van hun vliegtuig, 19,33 meter boven de grond.

Hun capriolen tijdens de tussenstop zijn vastgelegd door de Belgische fotograaf Tim Dirven van dagblad De Morgen die daar op vakantie was. De bemanningsleden zijn via een noodluik achter de cockpit op het dak geklommen.

“De passagiers waren al uitgestapt”, vertelt Dirven, “toen het luik openging. Eerst kwam er een man uit het luik, toen twee stewardessen, later nog een man. De mannen hadden uit voorzorg hun schoenen uitgetrokken. Ze hebben ongeveer tien minuten staan drentelen op het dak. Beneden op de grond stond een andere stewardess foto's te maken.”

De KLM onderzoekt de gebeurtenissen. “Afgaand op de foto heeft de bemanning een onaanvaardbaar en onnodig risico genomen met haar veiligheid”, zegt een woordvoeder.

“Het vliegtuig kan de last wel dragen, maar het dak is glad en hoog.” (Foto Tim Dirven/Photonews/RBP)