Derek Taylor, perschef Beatles, overleden

LONDEN, 10 SEPT. Derek Taylor, de perschef van de Beatles, is maandag op 65-jarige leeftijd overleden. Hij trad in 1964 in dienst bij manager Brian Epstein en ging in dat jaar als plaatsvervangend manager met de Beatles mee op tournee, onder meer naar Nederland. Ook schreef hij Epsteins memoires, onder de titel A cellarful of noise.

Nadat hij een paar jaar als perschef voor de Byrds en de Beach Boys had gewerkt, keerde Taylor in 1968 terug naar de Beatles. Hij was de ghostwriter van de memoires van George Harrison (I, me, mine) en schreef onder eigen naam boeken als As time goes by en It was twenty years ago today. De laatste jaren verzorgde hij de publiciteitscampagne voor het project The Beatles Anthology met onbekende studio-opnamen van de groep. (AP, Reuter)