Prix de Rome toegekend

AMSTERDAM, 9 SEPT. De Prix de Rome voor beeldhouwen (40.000 gulden) is toegekend aan Femke Schaap uit Amsterdam. Dat heeft de Rijksacademie van Beeldende Kunsten dinsdag bekendgemaakt.

Een Prix de Rome van 20.000 gulden gaat naar Erzsébet Baerveldt uit Amsterdam. Twee zogenoemde basisprijzen van elk 10.000 gulden gaan naar Una Henry uit Amsterdam en Theo van Meerendonk uit Veenwouden.

De ook 40.000 gulden bedragende Prix de Rome in de categorie beeldende kunst en publieke ruimte gaat naar Alicia Framis uit Amsterdam. Erik Weeda uit Amsterdam krijgt de prijs van 20.000 gulden in dezelfde categorie. Sjaak Langenberg uit Den Bosch en Birthe Leemeijer uit Middelburg krijgen ieder 10.000 gulden. De werken worden vanaf 14 november in Amsterdam geëxposeerd. (ANP)

Over Kunst: 40.000 jaar dromen, een eeuw Australische Cinema. De Australische regisseur George Miller, van o.m. de Mad Maxfilms en The Witches of Eastwick, geeft zijn persoonlijke kijk op de filmgeschiedenis van zijn land. BRTN2, 23.05-0.10u.