Kinderboek steeds gewilder

AMSTERDAM, 9 SEPT. Het kinderboek is een steeds gewilder artikel. Gingen er in 1995 nog 5,1 miljoen kinderboeken over de toonbank, vorig jaar waren het er al 5,8 miljoen. Dat zei Henk Kraima, directeur van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), maandag in Amsterdam als introductie op de komende Kinderboekenweek (1 tot en met 11 oktober).

Het thema van de nieuwe Kinderboekenweek is: 'De Tijdmachine - terug naar toen'. Het kinderboekenweekgeschenk (gratis bij aankoop van ƒ 19,50 aan boeken) is geschreven door Paul van Loon. Van Lyc-drop, een spannend verhaal over het lokale station TV12 en een nieuwe dropsoort met betoverende werking, zijn 281.000 exemplaren gedrukt. Voor peuters en kleuters stelde Max Velthuys een speciaal prentenboek samen: Olifant en tijdmachine. Het boekje verschijnt in een oplage van 119.000 exemplaren en kost ƒ 3,95.(ANP)