FIFA: verkoopwaarde Ronaldo 56 mln gulden

ZURICH, 9 SEPT. Een speciale arbitragecommissie van de wereldvoetbalfederatie FIFA heeft gisteravond in Zürich de transfer van Ronaldo afgerond. Het college van drie man bepaalde dat zijn nieuwe club Inter Milaan nog eens 3,6 miljoen gulden aan Barcelona moet betalen.

Dat laatste bedrag brengt de totale afkoopsom voor de Braziliaanse vedette op 56 miljoen gulden. Eerder al betaalde Inter ruim 52 miljoen gulden om Ronaldo bij Barcelona uit te kopen. De Braziliaanse spits, algemeen gezien als de beste speler van de wereld, is daarmee aanmerkelijk goedkoper dan zijn landgenoot Denilson. Hij ging vorige maand voor een recordsom van 69 miljoen gulden over van Sao Paulo (Bra) naar Real Betis (Spa).

Het door de FIFA vastgestelde bedrag voor Ronaldo is een grote tegenvaller voor Barcelona. De Spaanse topclub had bij Inter een (tweede) rekening ingediend van bijna dertig miljoen gulden. De Italiaanse club wilde naar verluidt maar 1,3 miljoen betalen.

De FIFA-commissie concludeerde dat het eerste bedrag dat Inter naar Barcelona overmaakte (52 miljoen gulden) een vorm van compensatie was. Het extra bedrag van 3,6 miljoen gulden was vastgesteld op grond van de normale criteria bij een transfer. De beslissing van de FIFA maakt een einde aan de slepende kwestie tussen beide clubs over de transferbepalingen van het Braziliaanse supertalent.

De FIFA-commissie wees eveneens vonnis in een soortgelijke zaak tussen Athletic Bilbao en Bayern München. De Duitse topclub moet nog eens 2,4 miljoen gulden betalen voor de Franse international Bixente Lizarazu. Bayern trok eerder al twaalf miljoen gulden voor hem uit. (Reuter, ANP)