Bondscoach: deur staat open voor Van Moorsel

WOERDEN, 9 SEPT. Bondscoach Piet Hoekstra is verbaasd over de uitlatingen van wielrenster Leontien van Moorsel. De renster verklaarde teleurgesteld te zijn in de Koninklijke Nederlandse Wielrenunie (KNWU) omdat ze geen uitnodiging heeft gekregen voor de wereldkampioenschappen tijdrijden volgende maand in San Sebastian.

“We hebben juist de afspraak gemaakt dat Van Moorsel aan mij zou aangeven of ze klaar was voor een WK”, liet Hoekstra weten. “Ik heb de deur naar het WK wagenwijd voor haar opengezet, maar ik schijn niet duidelijk genoeg te zijn geweest. Het lijkt me logisch dat ik Van Moorsel er gezien haar ervaring graag bij wil hebben als ze goed is.” De renster heeft het WK inmiddels uit haar hoofd gezet. Ze kan zich nu niet meer goed voorbereiden en richt zich op het WK dat volgend jaar in Valkenburg wordt gehouden. Vandaag staat een gesprek tussen Van Moorsel, Hoekstra en KNWU-directeur Peter Nieuwenhuis op het programma.