Arrestaties in Zwitserse miljoenroof

ZÜRICH, 9 SEPT. In Zwitserland en Italië zijn het afgelopen weekeinde in totaal 13 verdachten aangehouden in verband met de diefstal van 53 miljoen Zwitserse franc (ongeveer 70 miljoen gulden) tijdens een roofoverval op een postkantoor in Zürich, vorige week maandag.

Van de buit werd ruim 20 miljoen franc teruggevonden. Onder de arrestanten is volgens de Zwitserse politie de vermeende bendeleider. Tijdens de overval reden vijf gewapende mannen in een bestelwagen met de merktekenen van de PTT midden op de ochtend door het veiligheidshek de binnenplaats van het postkantoor op. Daar laadden ze met bijna militaire precizie kisten geld in die zojuist waren gereed gezet voor transport naar de nabijgelegen Centrale Bank. Volgens onderzoekers van de PTT zag het ernaar uit dat de operatie was voorbereid met behulp van informatie van binnenuit. (AP, Reuter)