Vendex koopt groothandel Klaver

De Vendex Food Groep, de supermarktdivisie van Vendex, neemt groothandel Klaver over. Klaver Holding (320 medewerkers) bestaat uit Klaver Randstad in Alkmaar en Groma in Dordrecht.

De holding heeft zeventien supermarkten onder de naam Top Tien/Kosma en levert daarnaast aan 180 rijdende winkels en 330 zelfstandige ondernemers die opereren onder de formulenamen Attent, Meermarkt en Zomermarkt. Klaver heeft een netto-omzet van 270 miljoen gulden en een consumentenomzet van ongeveer 500 miljoen.

Vendex, eigenaar van onder meer de Edah, kocht vorige week 26 Prijs-Slag supermarkten met een omzet van 250 miljoen gulden. De omzet van de Vendex Food Groep in 1996 was 4,8 miljard gulden. Klaver was voor de inkoop van levensmiddelen al aangesloten bij Radar Food, waarvan Vendex 60 procent in handen heeft. Radar heeft in Nederland een marktaandeel van 18,7 procent.