TIME

Het Amerikaanse blad Time gaat na zes pagina's kleurenfoto's en tien pagina's tekst die óók nog eens royaal van foto's zijn voorzien, in op het verleden van Diana's laatste verloofde, Dodi Al-Fayed. Een weinig voor de hand liggende keuze voor een sprookjesprinses, zo vindt men.

Dodi's liefde voor boeken zou zich beperken tot zijn adresboekje, met namen van een Brooke Shields en een Tawny Kitaen. Zijn verleden, zo gelooft Time, was bezaaid met vrouwen die hij achterna had gezeten en weer had laten vallen. Zijn vader zou rijker zijn dan de Britse koningin en zelf had hij vijf Ferrari's, maar zijn laatste verovering zou pas echt een hart onder de riem steken bij de omvangrijke islamitische en aziatische bevolking van Engeland.

Vrienden van Diana menen echter dat Dodi juist door zijn achtergrond meer voor haar kon doen dan zij voor hem. Met zijn schijnbaar eindeloze hoeveelheid huizen, helikopters, jachten en lijfwachten kon hij haar de broodnodige stabiliteit en privacy bieden. Het besluit van Dodi's vader de inventaris van de Windsor-villa te verkopen zou dan ook zijn ingegeven door de wens het prille liefdespaar daar te huisvesten. “Er zou een rijke symboliek zijn geweest wanneer zij samen in het vroegere huis van de Windsors zouden gaan wonen, een bewijs aan de nieuwe generatie dat er leven en liefde is na de koninklijke familie.” Het heeft niet zo mogen zijn, voegt het blad er stemmig aan toe.