Selectie; Radio

Opium radio. Aandacht voor het eerste deel van Riochard Wagners Der Ring der Nubelungen dat donderdag jl. in première ging. Radio 1, 20.04-22.00u.

De verbeelding. Over de obsessie van filosoof Ludwig Wittgenstein voor de mogelijkheden van de taal en de grenzen van het zegbare. En citaten van W.F. Hermans uit zijn boek Wittgenstein. Radio 5, 21.00-21.40u.

De avonden. Regisseur Peter te Nuyl en verteller Krijn ter Braak over hun dertigdelige radiobewerking van de integrale Metamorphosen van Ovidius in de vertaling van Marietje d'Hane-Scheltema. In de eerste aflevering, die om 23.15u. begint, behandelt hij de Chaos en de schepping van de Kosmos. Radio 5, 22.02-23.55u.

Passages passanten. Gesprek met de Amerikaanse schrijver Scott Heim over zijn debuutroman Mysterious Skin. Morgen, Radio 5, 15.02-16.00u.