Begrafenis Prinses Diana

Foto: LONDEN - Een vrouw bij Hyde Park Corner herdacht zaterdag prinses Diana. De prinses is zaterdagmiddag begraven op een eilandje op het landgoed van haar familie in Althorp, Northamptonshire, dat enkele weken per jaar voor het publiek toegankelijk zal zijn. Ongeveer anderhalf miljoen Britten waren naar de hoofdstad gekomen om de prinses de laatste eer te bewijzen.

Meer dan een miljard mensen over de hele wereld hebben de dienst rechtstreeks via de televisie gevolgd. In Hyde Park kon het publiek de dienst volgen via enorme videoschermen. Het hele land nam een minuut stilte in acht voordat de kist de kerk verliet. Naar de auto met het stoffelijk overschot werden vanuit het publiek talloze bossen bloemen geworpen.

Voor het Fonds ter nagedachtenis aan Diana dat steun zal geven aan de liefdadigheidsinstellingen waarbij Diana betrokken was, zijn vele tientallen miljoenen binnengekomen. Elton John stelt de inkomsten uit het lied 'Candle in the Wind', dat hij tijdens de rouwdienst zong, ook ter beschikking.

(Foto NRC Handelsblad, Rien Zilvold)