Website

Voor het laatste nieuws rond de dood van prinses Diana vormt CNN op Internet een overvloedige bron. Er zijn niet alleen tal van teksten en foto's te raadplegen, maar ook filmpjes, bijvoorbeeld van de Britse koninklijke familie die de brieven en bloemen bekijkt die rouwenden hebben neergelegd bij hun buitenhuis in Schotland, inclusief de in de wind fladderende rok van prins Philip.

Wie de 'Topstory' over Diana aanklikt, belandt bij een tekst die weer vergezeld gaat door een submenu met Diana-berichtgeving: Diana's broer die fotografen niet op de begrafenis wil, het officiële schema en de route van de ter aarde bestelling, Elton John die bij de plechtigheid gaat zingen, et cetera. Ook is er een link met ITN Television voor wie de begrafenis rechtstreeks via de computer wil volgen.

CNN heeft een overzichtelijke site, met een handige zoekfunctie en is verluchtigd met veel stilstaand en bewegend beeld. Ook is er een forum waarbij men zich via de computer kan mengen in het actualiteitendebat. De menubalk links is ingedeeld naar World, U.S., Local, Weather, Sports, Sci-tech, Travel, Style, Showbiz, Health en Earth.

Voor de Zweden is een eigen site ingericht, de Nederlander zal zich voor nieuws uit eigen land moeten navigeren via World en Europe naar een overzicht waar één berichtje uit The Hague is te lezen: de proef met de heroïneverstrekking aan een beperkte groep verslaafden. CNN biedt 'specials' over de ruimtevaart, 50 jaar India en Pakistan en profielen van Arafat en Netanyahu. Een handige service vormt het aanbieden van de transcripties van CNN-interviews. (http://www.cnn.com)