Prinses Diana (4)

Met verbazing heb ik kennisgenomen van het artikel van Henri Beunders in deze krant van 1 september. Hij stelt dat iedereen in deze verziekte wereld medeplichtig is aan het drama rond prinses Diana, niet in de laatste plaats het slachtoffer zelf. Ook de lezers van de roddelbladen zouden bloed aan hun handen hebben.

Maar beseft Beunders wel dat niemand die bladen leest als ze ook niet geproduceerd worden? Ik vraag me af welke omvang een volgende tragedie moet krijgen om de paparazzi tot stilstand te brengen. Volgens Beunders is de prinses zelf ook verantwoordelijk, omdat zij de media uit een oogpunt van narcisme zou gebruiken. Ook stelt hij: “Maar niemand heeft haar gedwongen om humanitair ambassadeur te worden. Ze gebruikte de media voor dat doel.” Als er iemand kotsmisselijk is geworden van alle media-aandacht was zij het wel.

Ten einde raad is ze daarom een soort moderne moeder Teresa geworden om toch nog een zinvolle wending te geven aan al die aandacht voor haar persoon. Men mag dus wel degelijk stellen, dat de media-aandacht haar in een bepaalde maatschappelijke functie heeft gemanoeuvreerd.

    • Ron Peeters