Hiddink kiest voor Numan in basisteam Oranje

WASSENAAR, 6 SEPT. Bondscoach Guus Hiddink heeft gisteravond de laatste twijfels weggenomen over de opstelling van het Nederlands voetbalelftal voor het WK-kwalificatieduel van vanavond tegen België.

Linksback Arthur Numan van PSV krijgt de voorkeur boven Winston Bogarde, de oud-Ajacied die terugkeerde in de selectie. Rechtsachter Michael Reiziger werd voldoende fit bevonden om Aron Winter uit het basisteam te houden.

“Numan speelt al een hele serie wedstrijden goed in Oranje”, zei Hiddink na de laatste training bij Blauw Zwart in Wassenaar. “Ik zie daarom geen aanleiding om hem te vervangen. Bogarde daarentegen is lang absent geweest. Ik ben blij dat hij terug is bij de groep. Maar een basisplaats zat er voor hem nog niet in.”

Hiddink gaf gisterochtend zijn opstelling prijs aan de spelersgroep. Hij erkende dat een aantal gepasseerde internationals nogal verbolgen was. “Ze mogen best even de pest in hebben. Na een paar uur waren de reacties weer positief.” Opstelling Nederland: Van der Sar; Reiziger, Stam, Frank de Boer en Numan; Seedorf, Jonk, Ronald de Boer en Cocu; Kluivert en Bergkamp.