Telstar

De arbitragecommissie van de KNVB heeft zich gisteren in een spoedzaak gebogen over de zedenzaak van vier voetballers van Telstar Eind juli verwijderde het Telstar-bestuur de spelers Dave Kuysten, Orpheo Nok, Ray Inge en Benito Cooman uit de selectie, omdat ze tijdens een trainingskamp in het Drentse Norg een 15-jarig meisje tot seksuele handelingen zouden hebben gedwongen. De vier spelers van de eerste-divisieclub willen terugkeren in de selectie van Telstar. Ze eisen tevens een schadevergoeding van vijfduizend gulden. De voetballers verklaarden dat het meisje op de bewuste avond heeft ingestemd met de seksuele handelingen. Volgens het bestuur van Telstar heeft het meisje daarentegen verteld dat ze door de vier spelers was misbruikt. Ze heeft geen aangifte gedaan van verkrachting, uit vrees voor soortgelijke publiciteit als bij de zedenzaak van Patrick Kluivert.