LEVENDE DODE 2

Net als Elvis is de vroegere Beatle John Lennon niet echt dood. Zo maakte hij twee jaar geleden, vijftien jaar na zijn officiële dood, samen met de drie andere ex-Beatles Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr het nummer Free As A Bird.

Filmmaatschappij Columbia gaat nu een film maken over Lennon. Hiervoor hebben zij met Lennons laatste vrouw, Yoko Ono, voor tachtig miljoen dollar een contract gesloten. In de film zal Ono een positiever beeld geven van haar man dan de biograaf Albert Goldman in zijn boek over Lennon. Volgens Goldman was Lennon 'niet alleen autistisch, schizofreen, biseksueel en manisch depressief, maar ook een kindermisbruiker die vrouwen sloeg' .Ono zal dit beeld van Lennon in de film bestrijden. Zichzelf zal ze niet portretteren als degene die een belangrijke bijdrage leverde aan het einde van de Beatles, maar juist als de vrouw die McCartney en Lennon met elkaar probeerde te verzoenen om zo The Beatles te laten voortbestaan.