Klompendans

Dit is de tekst van een liedje dat Jack Poels van de Limburgse popgroep Rowwen Hèze schreef voor de nieuwe cd Water, lucht en liefde. Alleen de muziek kwam op de plaat, en niet de tekst, omdat Rowwen Hèze uitsluitend in het dialect liedjes opneemt.

Oude boom, oude boom elke dag dezelfde droom, z'n oude schors maakt 'm nors, hij wilde straks niet ongevraagd als hij doormidden werd gezaagd als 'n soort van stank voor dank zijn dagen slijten als een plank, niet als brandhout of als krant in de haard en dan in brand, of door 'n storm neergemaaid straks als hij was uitgewaaid liggen rotten in het woud tussen al dat andere hout

Oude boom, oude boom elke dag dezelfde droom z'n hout dat werd gebruikt voor klompen stoere spitse, niet die stompe en mooi gelakt in volle glans maakte hij 'n klompendans; de oude boom, hij kreeg z'n droom 'n meisje had ze daar zien staan ze trok twee nieuwe klompen aan ze had de met de rest vergeleken er met haar hand over gestreken heel zachtjes schoof ze met haar voet zoals een klompenmeisje doet en toen ze zei: 'die wil ik houden' was de boom weer helemaal de oude Oude boom, oude boom vraag niet wat ie er van vond toen ze in zijn klompen stond de oude boom hij was geveld maar nog lang niet uitgeteld nee, de boom hij mocht niet klagen na zijn dood werd hij gedragen precies zoals hij altijd wou aan de voeten van een vrouw

    • Jack Poels